Politica

CUM ÎŞI BATE JOC CONSILIUL JUDEŢEAN DE BANII, ŞI AŞA PUŢINI, AI JUDEŢULUI

Şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că interesele de grup primează în faţa intereselor  cetăţenilor.

Aşa cum avertizam încă de acum câteva zile, în proiectul de buget al Consiliului Judeţean, pentru acţiunile de deszăpezire au fost alocate aproape 18 miliarde de lei vechi, o sumă enormă care nu-şi găseşte justificare în condiţiile în care am avut doar trei zile de viscol, iar mulţi primari au fost nevoiţi să se descurce cu mijloace proprii din cauza neimplicării Consiliului Judeţean. Cu toate acestea cheltuielile din acest an s-au ridicat la 6 miliarde de lei vechi.

La un calcul simplu, constatăm că pentru o ipotetică deszăpezire în primele două luni din iarna viitoare a fost alocată suma de 12 miliarde, în timp ce pentru întreţinerea periodică a drumurilor publice sunt prevăzute doar două miliarde.

Atrăgând atenţia asupra stării deplorabile a multor drumuri din judeţ, consilierii PSD au încercat, printr-un amendament, să diminueze suma pentru deszăpezire şi relocarea banilor la capitolul reparaţii drumuri.  Amendamentul a fost însă respins de majoritatea PNL – PPDD, formată deja în Consiliul Judeţean.

În aceste condiţii nu poţi să nu te întrebi cine are interesul să blocheze aceşti bani şi, mai ales pentru CINE, având în vedere că, de ani de zile, deszăpezirea este una dintre cele mai profitabile afaceri cu bani publici.

Este un răspuns pe care Vasile Mustăţea îl datorează locuitorilor acestui judeţ pentru că ei sunt cei

care achită nota de plată. Sau poate ne răspunde doamna Prefect.

Vom reveni asupra acestui subiect.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica