Politica

De ce minte primarul Barbu? Pentru că-l lasă conștiința!

 

Despre omul Nicolae Barbu n-am ce să spun, nu mă interesează! Despre primarul Barbu pot spune că, în mandatele lui, Giurgiu a pierdut opt ani valoroși și atât de necesari dezvoltarii lui.

Despre omul politic este vorba acum și care, aflat în campanie electorală, încearcă să se scoată basma curată printr-un joc murdar făcut împotriva lui Bădălău și în detrimentul partidului care i-a oferit cele două mandate.

Strategia este aceea de victimizare, de îndreptare a oprobiului public împotriva lui Bădălău, în spatele căruia vrea să arunce nerealizările sale ca primar.

Într-o recentă apariție în campania electorală, Barbu explică plecarea sa din PSD pe motivul că patru ani i s-au pus bețe-n roate și i-au fost blocate toate proiectele edilitare.

Cu tot respectul pentru domnul primar, dacă nu minte, atunci are grave frânturi de logică în exprimare si iată de ce:

-niciun președinte de partid nu și-ar sabota propriul candidat din cel mai mare bazin electoral și toată lumea știe că, până în momentul în care Barbu a declarat că va candida pentru Pro România, el a fost candidatul PSD.

– niciodată Bădălău nu a afirmat că se gândește la un alt candidat pentru municipiu și, atunci, de ce i-ar fi scăzut intenționat șansele lui Barbu, automat și pe cele ale partidului, de a câștiga și la celelalte alegeri știindu-se că din municipiu vine un număr important de voturi?

– dimpotrivă, Bădălău l-a protejat pe Barbu de multe ori de furia colegilor când acesta ieșea public cu declarații deplasate împotriva unora dintre ei, ieșiri care n-au fost puține: în 2016 a șocat electoratul când declara că nu-i va susține la parlamentare pe candidații PSD, lucru nemaivăzut până atunci, cel puțin.

Mai târziu, va ajunge să lanseze atacuri fățișe la conducerea organizației, totul culminând cu încercarea de împiedicare a conferinței județene la care Bădălău a fost reales președinte.

Probabil acela a fost și momentul în care, văzând că nu poate pune mâna pe partid obținând președinția, a ales să disimuleze resemnarea, în timp ce pregătea lovitura.

Lovitura a venit acum, înainte de alegerile locale, când, așteptat fiind la PSD să-și depună dosarul de candidatură (deoarece nu declarase că nu va mai candida), Barbu trimite scrisorele prin oraș în care anunță giurgiuvenii că el, primar PSD, președinte al organizației municipale a PSD, susține Pro România în alegeri și-și depune candidatura din partea acestui partid – fără demisie din PSD, că atunci și-ar fi pierdut funcția, ceea ce pentru el și planurile sale ar fi fost catastrofal.

Bărbătească, cavalerească, onestă atitudine, nu? Așa mă gândeam și eu.

O altă minciună, demontată de o minimă logică, este aceea a candidaturii sale la alegerile parlamentare și despre care, până acum, domnul Barbu ne-a oferit deja câteva variante.

Vă aduceți aminte când declara că nu va mai candida la primărie? Ei, atunci vâna un post de deputat, însă nevrând să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard, a pus condiția (și Bădălău a confirmat public acest lucru) să candideze și la primărie după care, dacă câștigă, să plece deputat. Varianta a fost respinsă de Bădălău.

Mai târziu, Barbu va nega faptul că a vrut deputat și-l va acuza pe Bădălău că minte.

Numai că, surpriză (așa e când minți prea mult, ajungi să te încurci în ele), aseară, domnul Barbu vine cu o altă versiune și un alt motiv și spune așa:

”În 2016, când mi s-au pus acele piedici…cu Zona Liberă, cu Apa Service, am luat decizia, și ca să le slăbesc un pic vigilența, am zis domnului Bădălău, domne, poți să faci ce vrei, de acum încolo nu mă mai interesează.

A fost o strategie bazată pe două lucruri…la vremea aceea chiar nu îmi doream, voiam să mă duc parlamentar. Și mă duc parlamentar, sincer, din comoditate. Obosisem să mă lupt cu toți…ajunsesem să mă lupt cu ai mei în partid ca să mă bat pentru oraș (…) I-am spus să-și aleagă pe cine vrea că nu mai candidez”. (N.R afirmație făcută în august 2016).

Aici, sincer, domnul primar ne-a băgat în ceață: ori chiar nu mai voia primar, sau a fost o strategie care să ce?, că n-am înțeles prea bine.

Uitând parcă ce a spus cu câteva minute înainte, domnul Barbu reia, senin, confesiunile:

”În toate discuțiile promitea (N.R.Bădălău) postul de deputat..nicio problemă: Nae, vei fi candidat la Parlamentre, deputat pe primul loc.

Numai că, în ziua când am ieșit și am spus că mai candidez (N.R. la primarie!?), exact în ziua aceea, a venit Emil Vucă la mine și i-am zis: Bă, Emile, explică-mi și mie, cu ce te-a păcălit Bădălău ca să vii înapoi în PSD? Și a zis, mă pune primul pe listă la deputați. Păi, bă, mi-a promis și mie, i-a promis și lui Crina și lui Elena…cam la toată lumea promite Bădălău! Și am zis stop, în momentul acela, joc.

N-aveam certitudinea că voi fi pe lista PSD pe prima poziție la Camera Deputaților.”

Wow, aici domnul primar ne-a pierdut definitiv. Deci, să recapitulăm: mai întâi, domnul Barbu zice că n-a mai vrut să candideze la primărie, că a vrut deputat. Apoi a vrut iar să candideze la primărie după ce n-a avut certitudinea primului loc pe liste.

În cazul ăsta, ce facem cu declarațiile anterioare că mai vrea totuși un mandat la primărie, după ce spusese că gata, îi ajunge?

V-ați prin, da? Dacă te-ai hotărât să minți și n-ai ținere de minte, noteză-ți, frățioare, că altfel te faci de băcănie!

P.S Nu cumva toată tărășenia cu candidez, ba nu mai candidez, este, așa cum a recunoscut în declarația de mai sus, este o strategie de a lăsa, practic, în curul gol PSD la alegerile locale, trezindu-se fără candidat?

Oare cu cât timp luase hotărârea de a candida pentru Pro România, că nici ponta nu era vreun prost să stea până în ultima zi de depunere a candidaturilor ca să se hotărască Barbu?

Foto: facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica