Politica

Disperați că nu și-au primit salariile de două luni, angajații DGASPC Giurgiu vor picheta Ministerul Finanțelor

Sumele insuficiente alocate de Guvern Consiliului Județean pentru finanțarea standardelor de cost pentru DGASPC Giurgiu au dus la imposibilitatea plății salariilor angajaților acestei direcții. Deși încă de la începutul anului, președintele CJ Giurgiu avertiza asupra acestei situații și că nu vor mai fi bani pentru hrana persoanelor instituționalizate și plata salariilor angajaților, Guvernul nu a luat nicio măsură.

Ca urmare a acestei situații, Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – ”COLUMNA”, reprezentativă la nivel de sector de activitate ASISTENȚĂ SOCIALĂ, a hotărât inițierea unor proteste prin care vor să atragă atenția forurilor competente asupra situației grave în care se află aproape 1000 de angajați, și a transmis următorul comunicat de presă:

COMUNICAT DE PRESĂ

Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – ”COLUMNA”, reprezentativă la nivel de sector de activitate ASISTENȚĂ SOCIALĂ, face cunoscută opiniei publice SITUAȚIA DRAMATICĂ existentă la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

În data de 12 iunie 2020, instituția se va afla în imposibilitatea, pentru a doua lună consecutiv, să plătească salariile pentru aproximativ 1000 de salariați, scadența plății acestora urmând să depășească 60 de zile.

Situația economică a salariaților și familiilor acestora a devenit dramatică; în mod similar, situația beneficiarilor găzduiți în cadrul centrelor din subordinea acestei instituții.

Autoritățile care pot rezolva situația- GUVERNUL ROMÂNIEI ȘI CONSILIUL JUDEȚEAN GIURGIU – își pasează reciproc responsabilitatea finanțării instituției, LUCRU DE NEPERMIS.

În cazul neadoptării în regim de urgență a unui act normativ care să rezolve situația de la DGASPC Giurgiu, salariații sunt hotărâți să organizeze acțiuni de protest în fața Guvernului și Consiliului Județean Giurgiu”.

 

De asemenea, aceștia au făcut publice și calendarul acțiunilor:

 

104056554_1809163182555364_7710197150323379782_o

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica