Administratie

Doi pompieri giurgiuveni vor participa la stingerea incendiilor din Grecia

Plt. maj. Spînu Mirel și plt. Florescu Remus din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu participă, începând de astăzi, la misiuni în sprijinul autorităților din Grecia, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de vegetație și pădure, pe teritoriul elen. Cei doi fac parte dintr-un modul de intervenție reprezentat de pompieri salvatori delegați din mai multe județe ale țării și vor participa la misiuni cu un container multirisc.
Destinat unităților pentru situații de urgență, acest container permite depozitarea unui volum mare de echipamente, scule și aparate, ce sunt operaționalizate la nevoie, în cazul unor evenimente de amploare. Acesta conține echipamente specifice operațiunilor de căutare-salvare, de stingere a incendiilor, de descarcerare, de geniu, echipamente pentru ridicare și iluminat, pentru salvare de la înălțime și detecția curentului electric, pentru căutarea victimelor rămase captive, echipamente de protecție pentru salvatori, etc.
Plt. maj. Spînu Mirel este conducător de autospeciale și își desfășoară activitatea în cadrul ISU Giurgiu din anul 2006, iar plt. Florescu Remus este comandant de echipaj și conducător de autospeciale, fiind absolvent al Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu”, promoția 2016.
Precizăm faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație și fond forestier.
Sprijinul internațional pe care România îl acordă autorităților din Grecia s-a realizat în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Comunicat ISU Giurgiu

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.