Politica

Guvernul îngroapă agricultura românească

Închiderea târgurilor și piețelor este o decizie criminală pentru producătorii agricoli!
Într-o postare pe pagina s de facebook, fostul secretr de sat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, aduce critici aspre politicii guvernamentale în domeneniul Agriculturii și coondamnă măsura închiderii piețelor:
”Funcționarea piețelor din marile orașe este esențială nu doar pentru milioanele de familii care se aprovizionează pentru iarnă, dar și pentru zecile de mii de fermieri care depind de aceste spații. Este evident că piețele în aer liber sunt prea puține pentru a asigura spațiu suficient de desfacere pentru cei peste 8.000 de legumicultori și cei peste 30.000 de horticultori, care și așa au fost greu încercați în acest an de seceta severă!
Am vorbit astăzi cu zeci de fermieri din toată țara și le înțeleg pe deplin revolta: și la această oră sunt zeci de mii de fermieri care nu au primit nici un leu drept despăgubiri pentru culturile semănate în primăvara anului 2020 și în toamna anului 2019, culturi compromise de secetă.
In plus, programul Tomata ciclul II a fost oprit, mii de fermieri nu primesc niciun bănuț, iar cei din ciclul I au primit doar 2.250 euro din cei 3000 de euro promiși!
Fraților, există o singură soluție! Trebuie să ne unim forțele și să scăpăm agricultura românească de cel mai mare dăunător: guvernul Orban!”, scrie acesta pe facebook.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica