Politica

L-a „faultat” PNL în alegeri pe Florian Nicolae?

Că încurcate sunt căile politicii nu mai e un secret pentru nimeni, dar făcute ghemotoc ca în prejma unor alegeri parcă nu sunt niciodată.

Declaraţiile făcute astăzi de primarul Nicolae Barbu scot la iveală înţelegeri „oculte” pe care presa, la vremea respectivă, le-a bănuit. Este cazul lui Noruţ Stănişteanu, plecat cu mare supărare din PNL înainte de alegeri şi care şi-a făcut partid alături de alţi demisionari penelişti. După alegeri, pierdute cu „succes” de candidatul liberal, Stănişteanu se întoarce, cu tot partidul(!?) la PNL, negociindu-şi chiar şi funcţii în conducere. Socotelile lor, s-ar putea spune, numai că declaraţiile făcute astăzi de primarul Barbu aruncă o altă lumină asupra situaţiei. El spune că numirea lui Stănişteanu în funcţia de inginer şef la Zona Liberă a fost ca o „recompensă” pentru sprijinul pe care acesta i l-a dat în alegeri, luând voturi de la Florian Nicolae. La vremea campaniei, presa a… detectat rolul de posibil „iepuraş” al lui Stănişteanu, postură negată de acesta dar recunoscută astăzi de actualul primar.

Ca să recapitulăm, situaţia stă cam aşa: Stănişteanu se supără din cauza unui sondaj, pe care îl contestă, şi care îl plasează pe Florian Nicolae drept candidat la primărie, „smulge” alţi câţiva liberali, şi-şi face partid din partea căruia candidează. Ruperea aceasta cauzează pierderi liberalilor, cam un post de consilier local după cum recunoaşte preşedintele PNL Gigi Ştefan. Cu toate acestea, Stănişteanu şi „fugiţii” se reîntorc în PNL pe cai mari. Întrebările care se pun sunt: plecarea celor de la Mişcarea Liberală a fost doar o manevră de a rupe din voturile lui Floricel? A fost acesta „lucrat” de colegii de partid din moment ce „trădătorii” sunt reprimiţi în PNL şi recompensaţi cu funcţii? Ce rol a avut Gigi Ştefan, cel care n-a decontat în niciun fel pierderile din alegeri, ba mai mult a rămas preşedinte unic? A fost sacrificat Florian Nicolae cel care, sincer vorbind, n-a fost niciodată perceput de electorat ca penelist?

M.B

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica