Politica

LUME, LUME, HAI LA…GLUME!

Anunţată cu  emfază drept mare eveniment public, dezbaterea a bugetului şi prezentarea strategiei de dezvoltare a judeţului Giurgiu s-a dovedit a fi o fâsâială fără dezbatere şi fără strategie.

Am  avut însă o inflaţie de specialişti, consultanţi şi cercetători aduşi (cu bani) din luminata Capitală a ţării, să ne spună că nu avem drumuri bune, nu avem turism, că suntem un judeţ agrar dar fără agricultură, că podurile şi podeţele trebuie reparate, că avem Dunăre şi degeaba o avem, într-un cuvânt  suntem vai de capul nostru! Problema este că ceea ce au aflat ei în urma studiilor laborioase cei din sală ştiau foarte bine iar despre soluţii concrete de relansare, nici vorbă.

Cert este că termeni ca „accesibilitate teritorială”, „analiză” sau „diagnostic” nu i-au lămurit pe cei câţiva primari aflaţi în sală despre ce fel de strategie are Consiliul Judeţean în legătură cu dezvoltarea comunelor lor.

Singura notă de seriozitate a fost dată de intervenţiile pertinente ale reprezentanţilor mediului de afaceri, ai băncilor, autorităţilor locale, care au folosit acest prilej pentru a mai spune ( a câta oară) problemele reale cu care se confruntă şi care rămân aceleaşi de ani de zile.

Nota de originalitate a acestei Strategii este dată de faptul că face abstracţie totală de municipiul Giurgiu, ale cărui proiecte nu se regăsesc  în niciun fel în document, motiv pentru care primarul Nicolae Barbu a solicitat amânarea  supunerii lui la vot în Consiliul judeţean.

Oricum, toate discuţiile au fost inutile în lipsa măcar a unei promisiuni din partea preşedintelui Mustăţea că ele vor fi luate în seamă.

În concluzie, din această dezbatere a strategiei a lipsit doar strategia şi dezbaterea, în rest a fost perfectă.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica