Politica

Marian Mina spune că prin alocarea discreționară a banilor către primării, Guvernul PNL a dat cea mai mare mită electorală din ultimii 30 de ani

 

Președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că  guvernul PNL a dat cea mai mare mită electorală, din ultimii 30 ani, în România.

Este vorba despre banii alocaţi din fondul de rezervă către primăriie din judeţul Giurgiu:

”Sunt sume care trebuiau să fie împărţite la rectificarea bugetară din luna august. Însă, banii au fost mutaţi din buget în buzunarul primului ministru Ludovic Orban, pentru a fi împărţiţi preferenţial către primarii care au plecat din PSD şi s-au mutat în PNL.

Am avertizat asupra acestui fapt, încă de când eram carantinat ilegal, spunând că Executivul PNL va oferi mită între 5-7 miliarde primarilor, pentru a schimba partidul, pentru a candida din partea PNL. Iată că s-a adeverit.

Primarii care au trecut la PNL primesc între 7 şi 8 miliarde, iar cei care au rămas în PSD, doar 2, 5 miliarde, de sus până jos.
Sunt curios cum au gândit formulele de calcul în baza cărora au dat la Bulbucata, de exemplu, peste 7 miliarde. Oare ce va face doamna primar cu banii, având în vedere cum arată comuna, după atâtea mandate ale sale! Mă aştept ca organele de control să verifice şi să ia măsuri şi împotriva celei mai mari balastiere ilegale, tot în Bulbucata, şi care aparţine fiilor primăriţei de acolo!” a sus Marian Mina.
Președntele CJ a mai dat ca exemplu cmuna Daia unde s-au alocat  8 miliarde de lei și unde primarul asfaltează fără contract şi fără sursă de finanţare, dar și al comunei Gooșari care a primit peste 8 miliarde de lei, o unitate administrativ-teritorială mică ce arat a în Evul Mediu, după cu a declarat Mina.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica