Social

Numărul copiilor cu handicap a crescut îngrijorător în județul Giurgiu în ultimul an

În ultimul an, a crescut numărul copiilor încadrați în grad de handicap din județul Giurgiu, de la  861 copii la sfârșitul  anului 2019, la 902 copii la data de 31 decembrie 2020.

La  sfârșitul anului 2020, în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu se aflau 902 copii cu dizabilități. Certificatele de încadrare în grad și tip de handicap au fost emise de către Comisia pentru Protecția Copilului Giurgiu, ca urmare a evaluărilor și propunerilor specialiștilor Biroului de evaluare complexă a copiilor cu dizabilități din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu. De la data emiterii, în funcție de diagnostic, conform prevederilor legale, unele certificate de handicap sunt valabile un an sau doi ani iar altele sunt valabile până ce copilul împlinește vârsta de 18 ani.

În anul 2020, în vederea încadrării sau reîncadrării în grad de handicap a copiilor, un număr de 559 părinți sau reprezentanți legali ai copiilor au depus dosare cu documentele medicale și celelalte acte necesare la D.G.A.S.P.C. Giurgiu. Specialiștii Biroului de evaluare complexă a copiilor cu dizabilități au realizat evaluările medico-psiho-sociale, pe baza documentelor depuse la dosare și ca urmare a întâlnirilor on line cu copiii și părinții și au formulat propuneri privind gradul de handicap către Comisia pentru Protecția  Copilului Giurgiu.

În anul 2020, în vederea încadrării sau reîncadrării în grad de handicap a copiilor, au continuat evaluările iar restricțiile impuse de pandemie au dus, la nivelul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, la adoptarea de noi proceduri de lucru, transmiterea documentelor prin e-mail sau prin poștă,  întâlniri on line.

În anul 2020, a crescut numărul copiilor diagnosticați cu epilepsie (33, comparativ cu 20 în anul 2019), cu hipoacuzie (30, comparativ cu 17 în anul 2019) și diabet zaharat (20, comparativ cu 14 în anul 2019).

În perioada următoare, în vederea  încadrării sau reîncadrării  în grad de handicap, vor continua evaluările on line organizate la nivelul Biroului de evaluare complexă copii cu dizabilități din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Detalii pe site: https://www.giurgiuveanul.ro/stiri/in-anul-2020-a-crescut-numarul-copiilor-incadrati-in-grad-de-handicap-din-judetul-giurgiu/#ixzz6ieboMwsV

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Social