Politica

PNL merge la Florești Stoenești cu un fost condamnat penal: Costel Dumitru mai vrea un mandat la… borcanul cu miere!

Dacă i-ați auzit pe liberali vorbind, cu emfază, despre integritate, corectitudine sau demnitate, să știți că sunt doar ipocrizii, sunt praf în ochii fraierilor, atitudini menite să  acopere oameni, situații sau caractere.

Unul dintre exemplele grăitoare că PNL Giurgiu a devenit un cimitir al elefanților pătați este tocmai Costel Dumitru, pedelistul ținut în viață de Marin Anton și promovat după venirea acestuia la conducerea filialei județene în funcția de secretar general.

Bineînțeles că atunci când Marin Anton a căzut în dizgrația partidului, Costel n-a avut niciun scrupul să-l trădeze, mușcând mâna care l-a susținuy și l-a hrănit, la propriu vorbind.

Costel Dumitru este un personaj penibil, cu ifose de intelectual rasat, când, de fapt este doar un sfertodoct, care vorbește în citate, pe care le-a memorat greșit,  și care are un limbaj grobian la adresa celor pe care el îi urăște, din diferite motive, ca frustrările lui personale și, mai ales, fiindcă au bani!

Dar, mai întâi de toate, Costel Dumitru, proaspăt nominalizat drept candidat la funcția de primar, este un condamnat penal! El are la activ o condamnare cu suspendare pentru că, la cât e de deștep, cât a fost primar la Florești Stoenești, i-a încredințat o lucrare, cui credeți? Lui frate-său, mă! Atât l-a dus mintea!

Iată ce spune ANI, cea care a sesizat conflictul de interese și a trimis dosarul mai departe:

”În cazul primarului Constantin Dumitru, ANI a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, precum și săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit comunicatului de pe siteul oficial al institutiei, „DUMITRU CONSTANTIN a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese n materie administrativă și penală, întrucât, în timpul exercitării mandatului de Primar al Comunei Florești – Stoenești, Jud. Giurgiu, avînd un interes personal de natură patrimonială, a încheiat cu societatean cadrul căreia fratele acestuia deține funcția de administrator contracte în valoare totală de 78.849,52 Lei.

Astfel, DUMITRU CONSTANTIN a încălcat atât dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv cât și dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora, Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către DUMITRU CONSTANTIN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al României.”

V-ați lămurit, da? Parchetul a verificat, și l-a trimis în judecată.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Bolintin Vale, din calitatea de primar al comunei Floreşti-Stoeneşti, la şase luni de închisoare, pentru conflict de interese, în formă continuată.

Mai mult, a ”beneficiat” și de interzicerea dreptului de a fi ales în funcții publice pe o perioadă de doi ani și șase luni.

Acum, Costel este ”curat” și mai vrea o dată la borcanul cu miere fiindcă e bine să fii primar iar el n-a apucat niciun mandat întreg. Dacă pentru doar o jumătate de mandat a și primit o condamnare vă dați seama după un mandat întrg?

Păi, ce făcurăți, bă, băieți? Altul mai de soi n-ați găsit și voi să puneți candidat decât un condamnat, fie el și cu suspendare, în timp ce urlați despre integritate, fără penali, la pușcărie corupții și alte sloganuri în care nici măcar voi nu credeți fiindcă aveți partidul înțesat de corupți?

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
2
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica