Politica

Prezumtiva înlocuitoare a lui Florian Velicu la șefia APDF, căutată la arborele genealogic

Deși apărută doar pe surse, informația conform căreia lui Florian Velicu i-a venit sfârșitul de la șefia APDF Giurgiu, a beneficiat imediat de un intens interes a unei părți a presei.

Site-ul ”Newsweek” scrie cu litere mari că ministrul vrea să-l înlocuiască pe Velicu cu ”fata unei eminențe cenușii a PSD”!

Zici băi, să fie, și-ncepi să te gândești: cine-o fi, cine-o fi?Fost ministru, parlamentar?

Păi, ne spun tot ei că e vorba de ”Mihai Ungheanu, o eminență cenușie a regimurilor PSD, până în 2004”: ”Tatăl ei a fost una dintre eminențele cenușii ale guvernărilor PSD, în perioada lui Ion Iliescu. Între 1992 și 1996 a fost secretar general adjunct al guvernului Văcăroiu, fiind subordonatul direct al lui Viorel Hrebenciuc.

Între 2003 și 2006 a fost secretar general al Camerei Deputaților, când instituția a fost condusă de Valer Dorneanu, Adrian Năstase și Bogdan Olteanu.”

Nu se poate! Așa ceva? Dar poate că și bunicul ei a fost membru de partid la comuniști , sau poate că străbunicul ei a ridicat coasa la gâtul boierului liberal în timpul răscoalei din 1907, nu?

Cum să ai pretenția să faci parte dintr-o instituție a statului tu, copil de pesedist? Ca să poți să ocupi astfel de funcții trebuie să fii tu însăți pesedistă, doamnă, ca toți traseiștii ăia de-au îngroșat rândurile PNL în ultimul an, ce naiba, n-ai înțeles?

Ah, și mai e o problemă cu distinsa doamna, zice ”Newsweek”:

”Fiica lui Ungheanu, Mihaela Luiza Haschka, a fost plasată de PSD, în iulie 2017, în poziția de vicepreședinte al Consilului de Administrație al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu (APDF).

Potrivit CV-ului de pe site, înainte să primească postul, Mihaela Luiza, nu lucrase în domeniul portuar, fiind de profesie economist și lucrând la companii precum Astra, BCR și OMNIASIG. În toate anunțurile de pe site privind ocuparea unor posturi în CA se menționeză drept condiție experiența la o întreprindere profitabilă ”din domeniul de activitate al societății comerciale”.

Eh, ăsta da handicap, să n-ai experiență portuară ca domnul Florian Velicu cel care toată viața a dat din ”vâsle” și a ”andocat” pe merit și studii în toate funcțiile avute, nu-i așa?

În concluzie, e nașpa să vină doamna Mihaela Luiza Haschka fiindcă are facultatea făcută la ASE (la timp) și nu la Spiru Haret (la 40 de ani) și nici n-a venit în CA la APDF dintr-o  întreprindere profitabilă ”din domeniul de activitate al societății comerciale”, așa cum s-a întâmplat cu domnul Velicu. Și mai are și tată pesedist pe vremea lui Iliescu, na, e frumos?

Până una, alta, așteptăm să vedem dacă spaima domnului Velicu se confirmă s-apoi om mai comenta!

M.B

 

What's your reaction?

Excited
1
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
1

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica