Politica

Printr-un comunicat arogant, Beianu se scufundă și mai mult în ridicol în războiul cu directorul DGASPC

Când am spus că războiul pe care președintele CJ, Dumitru Beianu, l-a declanșat împotriva directorului DGASPC, Cătălin Lupu, în intenția de a-l determina să demisioneze va continua, am avut dreptate.

După ce Lupu a dat un comunicat de presă în care își susține poziția și aduce argumente în acest sens, hop, vine și Beianu cu un comunicat, plin de aroganță și autosuficiență în care primează pronumele personal, EU!

Astfel, în ceea ce-l privește pe directorul DGASPC, Dumitru Beianu spune ”consider că dl. Cătălin Lupu nu mai poate ramane director general”.

Înțelegeți? EL consideră!

”Nu am mai văzut de mult atâtea energii și resurse financiare, direcționate cu scopul clar de a induce convingerea că negrul e alb și invers”, zice Beianu.

Zău, domnule, președinte? Aveți dovezi că cei care au scris despre acest subiect au luat ”resurse financiare” ca să scrie? Sau știți din proprie experiență că nu faceți nimic dacă nu primiți ceva în schimb? Sau că poate v-ați învățat să vă plătiți ”lăudătorii” și aveți falsa impresie că toți cei care vă critică sunt plătiți de cineva?

”Dar nu pot sa tolerez menținerea in funcție a unui om care devalizează bugetul asistentei pentru copii”, mai spune domnul Beianu.

Pe lângă aroganța exprimării, ”a devaliza” înseamnă ”a prăda”, ”a jefui”, cuvinte tari, domnule Beianu, pe care nu sunteți în măsură să le atribuiți nimănui până când o instanță judecătorească nu hotărăște că sunt reale sau nu.

Atenție, așadar la exprimare!

În ceea ce privește condamnarea din trecutul domnului Cătălin Lupu, acesta e un atac jegos care nu vă face cinste, mai ales că vă considerați un om superior multora.  Apoi, vorbiți de funie în casa spânzuratului fiindcă, nu mai departe de anul trecut, ați susținut, din partea PNL, un candidat la locale cu aceeași condamnare cu suspendare, și nu v-a deranjat deloc. Costel era bun și curat, da? Să mai zic și de Păsat?

Cât despre ceea ce s-a întâmplat anul trecut, chiar aveți tupeu să vorbiți, după ce, luni de zile salariații nu si-au primit drepturile bănești și 500 de beneficiari ai sistemului au mâncat săptămâni la rând hrană rece pentru că acel comando sinistru al instituțiilor controlate de PNL au închis firma de catering care asigura hrana acestora.

Credeți că, în momentul în care ai în grijă 500 de suflete care suferă de foame, e timp de comparat prețuri? Ai timp să te întrebi ce-o să zică Beianu? Nu, iei ce găsești, la ce preț ți se oferă!

Ați avut cruzimea (nu dumneavoastră personal) de a lăsa în foame niște amărâți doar ca să loviți electoral în fostul președinte al CJ.

Pe guvernul PNL l-a durut drept în cur (dacă vă oripilează cuvântul, căutați în DEX) de amărâții de la Giurgiu și a refuzat, luni întregi, să vireze banii către DGASPC, bani care însemnau salarii și hrană plus întreținere persoane instituționalizate.

Asta a fost perioada pe care Cătălin Lupu a trebuit s-o gestioneze și pe care acum, dumneavoastră, i-o împutați. Atunci n-ați fost indignat, nu v-a interesat ce se întâmplă în direcție, n-ați ridicat un deget pentru a-i ajuta pe acei amărâți să supraviețuiască, însă acum ”nu tolerați”.

Mai spuneți că:

”În informarea telegrafică înaintată către mine, d-nul Lupu încheie, neutru, că “dosarul (…) urmează a fi clasat, deoarece din raportul medico-legal rezultă faptul că minora este ”virgină„ și nu prezintă alte urme care să confirme că ar fi existat un act sexual”. Nimic, în informare, despre posibile traume, tratamentul psihologic și evoluția post-incidentală, subsemnatul fiind, repet, reprezentant legal al tuturor minorilor din sistemul de protecție socială”.

Serios? Adică nu v-ați dus să vorbiți cu directorul DGASPC (sau măcar să-l chemați la discuții) într-o situație așa de delicată? Ați cerut să vă fie trimisă o informare? Adică, așa e, dumneavoastră sunteți Beianu, nu vă puteți coborâ să vorbiți cu orice subordonat.

Mai departe, în comunicat, domnul Beianu continuă în aceeași manieră de monarh absolut : ”Ceea ce consider, pur și simplu, regretabil, cum la fel de regretabil este faptul ca dl. Lupu a obținut, inclusiv la evaluarea anuală pe 2020 calificativul FOARTE BINE! ”.

Dumneavoastră considerați asta, cei care i-au acordat calificativul au considerat altceva! Dețineți, cumva, adevărul absolut?

Și, de parcă nu era deajuns, Beianu încheie comunicatul în mod apoteotic cu o clarviziune demnă de o baba Vanga aflată în transă vizionară:

”Dacă mai beneficiez de răbdarea dvs., aș face referire la ceea ce cred că reprezintă adevărata sursa de alimentare a acestei campanii mediatice, anume disputa cu ECO SUD, pe marginea administrării Depozitului Ecologic de la Frătești.

Hodoronc, tronc, fleoșc!

Ce are una cu alta?

Nu, domnule, Beianu, toată tevatura are legătură cu înregistrările apărute în spațiul virtual în care îi cereți lui Cătălin Lupu să demisioneze și să treacă adjunct, ca să angajați pe altcineva, garantându-i că sunteți om de cuvânt!

Țineți minte ce ați spus că nu doamna respectivă vrea director, ci dumneavoastră vreți s-o puneți?

Se aude ”alb pe negru”, de dracu!

Acum, ca să închei, spun doar atât:

  • N-am nicio treabă cu Cătălin Lupu care, dacă a făcut ceva ilegal, să răspundă, el și toți ceilalți, dar în fața celor abilitați să stabilească vini, și nu ”condamnat” de Beianu
  • cele exprimate mai sus reprezintă strict opinia mea, formată în urma evenimentelor și informațiilor care au penetrat spațiul public, inclusiv comunicatul dumneavoastră.
  • Ne jigniți inteligența și experiența, domnule Beianu, crezând că ne puteți jongla așa cum ați jonglat cu toate partidele politice pe la care ați trecut (aproape toate care există). După părerea mea, dumneavoastră nu mai aveați ce  căuta în politică, fiind un personaj definitiv compromis politic.
  • Nu vă faceți că plouă și explicati, coerent și inteligent, cele două înregistrări apărute în mediul virtual și care conțin adevăratul motiv pentru care Cătălin Lupu este indezirabil.
  • Dacă sunt așa de evidente toate nenorocirile făcute de Lupu și deja confirmate de organe abilitate, ce rost mai are comisia de ”anchetă” formată din consilieri? Sunt ei mai experți decât experții sau sunt mai ușor de manevrat?

P.S Și mai am o rugăminte: să spuneți cine a direcționat spre mine ”resursele financiare” de care ziceați, ca să scriu articolul acesta.😉dar aveți grijă să ghiciți!

Pentru o informare exactă, postez mai jos, integral, comunicatul pe care domnul Beianu l-a publicat inclusiv pe pagina de facebook a Consiliului Județean, amestecând o instituție a administrației locale în războiul lui pesonal cu directorul DGASPC.
M.B
”Inventariez, astăzi, articole și reportaje, de o intensitate neobișnuită, care își propun să convingă pe toți cei disponibili că sunt răul județului care dorește schimbarea unui foarte calificat director al DGASPC și fraudarea unei mari sume de bani cu o inconștiență maximă.
Nu am mai văzut de mult atâtea energii și resurse financiare, direcționate cu scopul clar de a induce convingerea că negrul e alb și invers.
Reiau cele mai relevante argumente pentru care consider că dl. Cătălin Lupu, cu care nu am nimic personal, nu mai poate ramane director general. Dar nu pot sa tolerez menținerea in funcție a unui om care devalizează bugetul asistentei pentru copii, copii care ar trebui protejați si îl confunda cu propriul buzunar:
1. Are un trecut controversat, cu 3 ani condamnare cu suspendare in 2005 pentru fals și înșelăciune, alte cercetări și amenzi administrative în 2010 și 2011 pentru aceleași fapte, plus reclamații. Să lași un buget de peste o sută de milioane de lei unei persoane care are multiple recidive, indiferent de dimensiune, în fals și înșelăciune, este inacceptabil. Din aceste considerente l-am chemat și i-am recomandat să demisioneze, fără să-i reproșez aceste probleme grave, motivul fiind legat de probleme de sănătate ale soției domniei sale. Nu am greșit, deoarece constat că dl. Lupu confundă, în continuare, bugetul instituției cu propriul buzunar. Primind la DGASPC, în luna aprilie a.c., o poprire de aproximativ 13 000 lei PE NUMELE SĂU, a refuzat să instituie reținerea de 1/3 din salariul propriu, conform legii, preferând să plătească datoria din contul instituției!
Că se poate, chiar dacă fapta reprezintă o foarte clară dovadă de abuz în serviciu!
2. Seria de ilegalități de natură bugetară este interminabilă, pentru susținere am selectat câteva exemple relevante din verificările Camerei de Conturi pe anul 2019, exprimate în Decizia nr. 22/02.09.2020:
– Întocmirea necorespunzătoare, de către autoritatea contractantă, a documentației de atribuire privind achiziționarea de servicii de catering pentru un număr de 37 unități de asistență socială. Firma câștigătoare, Maradona Impex srl, apropiată de un primar PSD, nu îndeplinea condițiile de dotare tehnică, nici numărul necesar de oameni pregătiți, culmea, nici autorizație sanitar-veterinară. Cu toate acestea a derulat două contracte, în valoare totală de peste 1 600 000 lei, instituțiile statului descoperind, în iarna lui 2020, că hrana pentru batrani si copii, cu multiple probleme de sănătate, se prepara în spații și condiții insalubre, în subsolul unui bloc.
– Achiziția de alimente pentru beneficiarii din sistem, în perioada stării de urgență, la PREȚURI TRIPLE, contractul oneros, de peste 1 487 000 lei fiind prelungit ilegal până la sfârșitul anului, în favoarea firmei Adele Rebecris srl, cu sediul în Chirnogi, județul Călărași, într-o casă modestă.
– Sute de încredințări directe anuale, în toate domeniile (carburanți, produse de curățenie, bunuri de larg consum etc.), care nu respectă condițiile legale, în scopul de a produce prejudicii care vor fi calculate după finalizarea controlului efectuat de consilieri la DGASPC.
3. Au fost inventariate numeroase conflicte între conducere şi salariaţi, multe dintre acestea făcând obiectul unor dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată; numai în cursul anului 2020 și primele 2 luni din 2021, au existat 18 sesizări de natură penală privind persoane asistate social și personalul încadrat la DGASPC;
4. În privința beneficiarilor, există numeroase plângeri despre condițiile de cazare și hrană, lipsa încălzirii spațiilor în sezonul rece, până la agresiuni între beneficiari.
Asupra acestor probleme se vor pronunța, în funcție de gravitate, structuri și instituții specializate în domeniu, motiv pentru care nu am dreptul să exemplific aici.
Totuși, nu pot omite cazul unei agresiuni de natură sexuală, produs asupra unei fete de 12 ani, pentru care, în calitate de reprezentant legal, am sesizat Poliția.
În informarea telegrafică înaintată către mine, d-nul Lupu încheie, neutru, că “dosarul (…) urmează a fi clasat, deoarece din raportul medico-legal rezultă faptul că minora este ”virgină„ și nu prezintă alte urme care să confirme că ar fi existat un act sexual”. Nimic, în informare, despre posibile traume, tratamentul psihologic și evoluția post-incidentală, subsemnatul fiind, repet, reprezentant legal al tuturor minorilor din sistemul de protecție socială.
Ceea ce consider, pur și simplu, regretabil, cum la fel de regretabil este faptul ca dl. Lupu a obținut, inclusiv la evaluarea anuală pe 2020, din partea fostului presedinte Marian Mina, calificativul FOARTE BINE!
Dacă mai beneficiez de răbdarea dvs., aș face referire la ceea ce cred că reprezintă adevărata sursa de alimentare a acestei campanii mediatice, anume disputa cu ECO SUD, pe marginea administrării Depozitului Ecologic de la Frătești. Expertiza extrajudiciară comandată de CJG a relevat că ECO SUD datorează Consiliului peste 40 milioane lei, reprezentând penalități de întârziere, după ce firma în cauză a exploatat 4 ani depozitul, fără a plăti vreun ban proprietarului, în speță CJG. La ultimul proces, instanța a considerat că NU AM SOLICITAT TARDIV PLATA PENALITĂȚILOR DE ÎNTÂRZIERE, motiv suplimentar pentru care am semnat astăzi, notificarea prin care punem în vedere, firmei ECO SUD, să elibereze, în termen de 5 (cinci) zile, Centru de Management Integrat al Deșeurilor, de la Frătești (depozitul ecologic), pe care îl foloșește și ocupă fără drept!
Județul Giurgiu are nevoie de acest depozit pentru a curăța numeroase terenuri inundate de deșeuri de toate felurile, situație care afectează starea de sănătate a locuitorilor și această problema majora contează pentru mine mai mult decât orice campanie denigratoare, actuală sau viitoare.
Cât despre faptul că nicio publicație care mă denigrează nu a catadicsit să îmi ceară vreo opinie, las giurgiuvenii să cugete și să aprecieze”.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica