Politica

Spre știința domnului Beianu: salariul este un drept, nu un favor pe care să-l susţineţi!

 

Salariații din asistența socială au fost, anul acesta, bătaia de joc a Guvernului, ei încasându-și drepturile salariale cu întârzieri de 2-3 luni sau poate și mai bine.

Nici protestele, nici amenințările cu greva, nici rugămințile a mii de oameni nu i-au înduplecat pe cei care puteau rezolva această problemă, respectiv Guvernul, și care a folosit-o în scop electoral, acolo unde conducereaa Consiliului județean era de la PSD.

Mai precis, Guvernul s-a spălat pe mâini, aruncând responsabilitatea în curtea Consiliului Județean, deși lucrurile erau foarte clare. Conform legii, plățile sunt împărțite între cele două entități: Guvernul 60% iar consiliile județene 40%.

Anul acesta, Guvernul a mărit valoarea standardului de cost pentru persoanele instituționalizate, dar a omis să trimită către entitățile județene și diferența de bani, bugetul construit de consilii fiind pe standardul vechi.

De aici a apărut problema, peste care s-au suprapus și cheltuielile pe care Consiliul Județean a trebuit să le facă pentru spitalul județean în lupta cu pandemia și pe care, în ciuda promisiunilor făcute, Guvernul nu le-a returnat nici până în ziua de astăzi, cheltuieli neprevăzute anterior și care au secătuit bugetul consiliului.

Ieri, salariații de la DGASPC Giurgiu s-au aflat iar în stradă, alături de colegi din mai multe județe, cerându-și drepturile salariale restante de două luni.

Numai că, de această dată soluția este așteptată de la noul președinte de consiliul județean, Dumitru Beianu, care, într-o postare pe pagina sa de facebook își exprimă…susținerea pentru salariile angajaților de la DGASPC și anunță plata acestora pentru săpămâna viitoare, câând Guvernul va asigura sumele restante!

Bravo, domnilor! Păi, cât a fost Mina președinte de ce nu a alocat Guvernul sumele restante, că a mai fost o rectificare, la care nu s-a primit nimic! Nu cumva, pentru că înaintea alegerilor locale ați vrut să-l faultați pe Mina pedepsind niște oameni nevinovați la înfometare?

Și apoi, dacă pe vremea PSD nu era obligația Guvernului, de ce încalcă legea și dă banii acum?

Oricum a-i da-o, miroase urât, a golăneală politică! Inclusiv chestia cu datoriile restante de la Consiliu, cele din lunile aprilie-mai, după cum spune domnul Beianu în postare.

Numai că, ce să vezi, această perioadă corespunde cu începutul pandemiei când, lăsat pe cont propriu de Guvern, Consiliul Județean a trebuit să ia bani de la alte capitole pentru a susține cheltuielile legate de dotarea spitalelor cu materiale sanitare și aparatură medicală. La vremea aceea Gvernul încuraja aceste cheltuieli promițând că le vor returna sumele…sanchi, nu le-a trimis nici până astăzi!

Și atunci, domnule Beianu, cum vă explicați că ditamai Guvernul a fos luat prin surprindere și fără bani de pandemie și un amărât de consiliul județean trebuia să aibă prevăzute în buget sume pentru dotări și aparatură medicală necesare în lupta cu pandemia?

Jenantă abordare pentru dumneavoastră cel care pozați în experimentat om de administrație publică și ați mai și condus Consiliul Județean un mandat!Așa că, nu ”mai susțineți salariile”, plătiți-le!

Ah, și, apropo, lăsați-mă cu domna aceasta, Horga, cu grija ei pentru soarta noastră și implicarea în rezolvarea problemei, fiindcă doamna habar n-are cine plătește salariile celor de la DGASPC….dânsa crede că Primăria!😉

P.S pentru doamna Horga: doamnă, să fii liberal și să vorbești de respectarea legii e ca și cum a-i vorbi de funie în casa spânzuratului! Legea spune să creșteți valoarea punctului de pensie cu 40% și alocația copiilor cu 100%!

M.B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica