Politica

Aflat la Giurgiu, Ludovic Orban le promite primarilor că le dă pe mână o parte a licitațiilor derulate de Compania Națională de Investiții

Aflat în campanie electorală internă la Giurgiu, Ludovic Orban, actual președinte al PNL și-a prezentat moțiunea cu care speră să câștige voturile liberalilor la Congres, pentru un nou mandat de președinte.

Vulpoi bătrân, hârșiit în politică, Orban a profitat din plin de prezența primarilor spre care și-a direcționat aproape exclusiv mesajul.

Unul dintre mesaje, asemănător unei hălci de carne proaspătă atuncată leilor înfometați, a fost aceea referitoare la dificultatea cu care se derulează implementarea proiectelor prin Compania Națională de Investiții din cauza lentorii cu care se derulează licitațiile. Tocmai de aceea, el Ludovic Orban, are de gând să paseze o parte din aceste licitații în curtea primăriilor.

 ”La ora actuală, la CNI, sunt aprobate, prin ordin de ministru, peste 4000 de proiecte. Problema cea mai mare cu aceste proiecte este că toate licitațiile se fac în mod centralizat de departamentul de achiziții de la CNI, care e format din vreo 20 de oameni.

Am calculat capacitatea de a finaliza procedurile de licitație: maxim 200 de licitații pe an.  Ca să apuci să finalizezi licitațiile pentru cele 4000 de proiecte, îți trebuie, minim, 20 de ani.  

Așa că, soluția pe care am susținut-o e foarte simplă și de bun simț: pe proiectele care sunt sub un anumit nivel, să zicem 25 de milioane, 30 de milioane, să se delege către primării competența organizării licitațiilor, pentru că primăria e cea mai interesată să realizeze proiectul și ea va derula licitația în termenul cel mai scurt.

E atât de simplu! De opt luni de zile îmi bat gura aproape în fiecare ședință a Coaliției să le explic oamenilor că, dacă vor să dea drumul la proiectelor pe CNI, nu există altă soluție.

Dacă Guvernul nu adoptă, voi înainta un proiect de lege în Parlament pentru a schimba legea în vigoare.

Sunt convins că primarii înțeleg despre ce e vorba”, a încheiat Ludovic Orban.

Sigur că înțeleg, domnule Orban, cum să nu înțeleagă!

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica