Politica

Două anexe gospodărești, 400 de baloți de trifoi, trei tone de lemne și mai multe animale au fost mistuite de un incendiu violent la Mârșa

Două anexe gospodărești, un solar, în jur de 400 de baloți de trifoi și aproximativ trei tone de lemne au ars într-un incendiu violent ce a izbucnit, astăzi, în gospodăria unei familii din localitatea Mârșa.
Deși pompierii au reușit să limiteze propagarea flăcărilor, din nefericire, în incendiu au fost surprinse aproximativ 30 de păsări, un cal și o capră. Celelalte animale pe care familia le avea au fost salvate.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea (neventilare corespunzătoare a furajelor).
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă, dar și un buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mârșa.
Ținând cont de cauza incendiului, pompierii fac o sumă de recomandări celor care dețin furaje:
depozitaţi paiele şi fânul numai după ce au fost uscate în prealabil:
nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea locurilor în care aveti depozitate de furaje;
– amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de adăposturile animalelor, de cuptoare sau magazii);
–  îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;
amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica