Politica

Angajare cu iz politic și incompatibilitate la Finananțele Publice Giurgiu

 

De aproape 10 luni de când a pus mâna pe putere, PNL nu face altceva decât să demonstreze că principiul lor de guvernare este acela al lui ”facem ce vrem, că de-aia suntem la putere”. În acest sens stau mărturie numeroasele abuzuri, când angajați ai diferitelor instituții au fost dați afară pentru a instala în locul lor obligații de partid, amante și rude, unele chiar fără o minimă pregătire în domeniu, făcând astfel deliciul articolelor de presă din toată țara.

Un cititor de-ai site-ului nostru ne-a semnalat o astfel de situație la Agenția Județeană a Finanțelor Publice unde soția unui penelist (nu se putea altfel) ar fost anajată sub presiune politică deși nu întrunește cerințele legale și ar mai fi și incompatibilă pe deasupra.

Povestea este așa: doamna Daniela Adriana Țaga, fostă angajată la primăria Mihăilești, s-a gândit că e momentul propice să avanseze și a ochit Finanțele Publice pentru un post de inspector superior.

În condiții normale, se pare că doamna n-ar fi putut accede la un astfel de post deoarece legislația prevede o vechime minimă în specialitate de șapte ani, vechime pe care doamna n-o are.

Au încercat cei înditruiți cu semnăturile de angajare să se fofileze și să spună că știți, nu se poate, nu vă încadrați…alea, alea, știți legea așa zice! Moment delicat în care se pare că a intervenit direct președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, care ar fi zis, mucles, lăsați-o așa cum a căzut, doamna se încadrează perfect fiindcă așa zic eu! Și, s-a găsit până la urmă să semneze cineva iar doamna și-a văzut visul cu ochii.

Numai că, mai există, se pare o problemă, la fel de mare: doamna este și nițel incompatibilă deoarece deține o societate comercială iar legea interzice acest lucru.

În declarația sa de interese, doamna Țaga declară această această societate, după cum se poate vedea mai jos:

În aceste condiții, obligația persoanei aflată în această situație este să renunțe la societate dar, fatalitate, se pare că nu poate fiindcă are accesate fonduri europene iar asta ar însemna să returneze banii! Nasol, ar zice unii! Ei aș! Doamna asupra căreia planează suspiciunea este chiar soția candidatului PNL la Primăria Vedea, Marian Țaga, deci, cine s-o deranjeze?

Asta ne întrebăm și noi, motiv pentru care așteptăm o reacție atât din partea doamnei Țaga dar, mai ales din partea Direcției Finanțeler Publice cu privire la acest subiect.

P.S Documentându-ne pentru acest subiect am constatat cu câtă superficialitate și dispreț pentru lege a completat doamna Țaga declarația de avere și interese. În cea de avere soțul nu figurează decât cu indemnizația de consilier local în comuna Vedea (deci domnul candidat se înscrie în lista de șomeri a PNL, listă deschisă de președintele Orban) și niciuna dintre cele două declarații nu e semnată și nici datată de doamna în cauză ceea ce poate însemna că nu-și asumă veridicitatea celor declarate (a se vedea în imaginea de mai sus).

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica