Politica

Ca să nu taie panglica unui proiect început de Mina, Beianu pune cruce reabilitării Spitalului Giurgiu

 

În 2018, consilierii județeni aprobau predarea către MDARP, prin CNI, a amplasamentului Spitalului Județean de Urgență Giurgiu în vederea realizării  obiectivului de investiții ”Reabilitare și dotar corp Spital Nou C1 și C2”.

Era vorba de un proiect în valoare de 27 de milioane de euro și care, în 3-4 ani ar fi făcut din unitatea sanitară giurgiuveană una la standarde europene.

Din păcate, proiectul a  murit odată cu preluarea guvernării de către PNL iar pe site-ul CNI asta este tot ce apare despre proiectul Consiliului Județean:

Așa cum se vede, deși anul acesta puteau chiar începe lucrările, județul a fost iarăși pedepsit pentru conducerea lui social democrată.

Cu toate acestea, pentru că la șefia CJ se află acum liberalul Dumitru Beianu, te-ai așteptat să ni se spună că proiectul a fost deblocat și urmează traseul așteptat pentru finalizare.

Ei, bine, nu! Într-o postare pe pagina sa de facebook, Beianu ne informează că s-a gândit el și s-a sfătuit cu europarlamentarul Motreanu și proaspătul primar Anghelescu și că ar fi mai bine, decât să reabiliteze spitalul vechi, mai bine construiesc unu nou!

Minunat, mirobolant, dacă eram în…China, de exemplu, dar fiindcă suntem  România asta sună a ”lungește-mi Doamne, zilele” și ”dacă nu avem bani de pâine, cumpărăm cozonac!”

Ați observat, da? Fondurile europene ”vor fi” disponibile, primarul ”va inventaria” terenurile, și ”dacă va găsi” spațiu, ”vor trece” la….ha, ha, ce credeați, construirea spitalului? Nuuuuu, la elaborarea studiului de… fezabilitaaateeeee! Da, studiile de fezabilitate sunt un fel de …boală lungă moarte sigură și, în Sănătate, au fost specialitatea tuturor guvernărilor liberale, încă de pe vremea ministrului Nicolăescu, cel care a făcut (a se citi plătit) un astfel de studiu pentru un spital regional la Giurgiu(Sic!).

Iar noi, dacă ”vom trăi” până atunci, ne vom bucura de un spital modern.

Ca să recapitulă: în timp ce Dumitru Beianu ne proiectază holograme de spitale, ce l-ar face până și pe Barbu să se oftice, în sertarele ministerului condus de celebrului Grindă, zace un proiect de reabilitare și modernizare a spitalului care se poate realiza în doi, trei ani, hai, cel mult patru.

Singura problemă a acestui proiect este că el a fost realizat de fostul președinte al CJ, Marin Mina, și probabil că Beianu nu vrea să taie panglica la proiectele acestuia, așa cum Mina i-a…proorocit, motiv pentru care dă vrabia din mână, pe cioara de pe gard.

Dar, mai ales, ce se va alege de vechea clădire în acești chiar zece ani cât va dura, probabil, construirea altuia nou și în care oamenii vor continua să se trateze?

P.S Totuși, n-ar fi mai bine, domnule Beianu, să continuați proiectul început de Mina de reabilitare a spitalului și, în paralel, să inițiați și demersurile pentru un spital nou?

Pentru că, în timp ce prospectați terenurile din Giurgiu și așteptați să aloce UE banii pe un proiect ce așteaptă ani de zile, giurgiuvenii suferă, iar dumneavoastă ziceți că le vreți binele. Și oamenii nu mai au răbdare!

M.B

 

 

 

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica