Politica

Elena Dinu: „Cu echipa social-democraților, Spitalul va avea doar de câștigat!”

Prezentă în cadrul conferinței de presă a social-democraților giurgiuveni, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Elena Dinu, declara că, alături de echipa PSD nu doar spitalul va avea de câștigat, ci toți locuitorii județului.

„Ne dorim, alături de echipa PSD, să modernizăm infrastructura Spitalului cu ajutorul Fondurilor Europene, pentru ale căror proiecte lucrăm deja. Spitalul, din fondurile primite de la Casa de Asigurări de Sănătate, nu poate face niciun fel de investiții. Singurele modalități de asigurare a finanțării pentru infrastructură și dotare sunt fondurile de la Consiliul Județean, de la Ministerul Sănătății și fondurile europene pe care, cu sprijinul noului consiliu județean, le vom putea accesa”, a precizat Elena Dinu.

Spitalul Județean a depus, de altfel, în luna martie, un proiect pe fonduri europene pentru regiunea transfrontalieră România – Bulgaria, un proiect pentru reabilitare, reparații capitale, dotare ambulatoriu integrat al secției de oncologie, proiect pentru care nu au fost primite solicitări de clarificare, ceea ce este un semn bun pentru implementare.

Tot pe fonduri europene, managerul Spitalului Județean de Urgență preciza faptul că se va depune un proiect pentru ambulatoriul integrat al SJU.

„În momentul de față, sunt unele lacune, ce vor trebui rezolvate pentru a corespunde standardelor sanitare în vigoare. Ambulatoriul Spitalului Județean funcționează, la această oră, în condiții improprii, dar sperăm să rezolvăm cât de curând această problemă. Tot pe fonduri europene ne dorim depunerea și, mai apoi, finanțarea, pentru un proiect de anvelopare a clădirilor Spitalului, pentru că deocamdată doar clădirile Spitalului Vechi au beneficiat de aceste lucrări de modernizare”, a mai spus managerul Spitalului Județean de Urgență.

Cât despre mamograf, aparat necesar investigațiilor în SJU, Elena Dinu a precizat că acesta este prevăzut cu sursă de finanțare prin Consiliul Județean, Ministerul Sănătății sau prin donații și sponsorizări. De altfel, alături de acest aparat, Spitalul ar mai avea nevoie urgentă și de un endoscop, care a fost declarat de către managerul spitalului ca fiind o prioritate.

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica