SanatateSocial

Grevă generală în spitalele din țară! La Giurgiu, se asigură urgențele și o treime din activitate

De la prima oră de program de astăzi, 31 octombrie, sindicaliștii din sănătate, membri ai sindicatului SANITAS, au intrat în grevă generală, după ce, cu doar câteva zile în urmă (pe data de 19 octombrie), fuseseră în grevă de avertisment, timp de două ore, între orele 8 și 10.

„Lipsa de interes a guvernanților pentru a găsi soluţii fiabile la solicitările noastre, precum şi creșterea nivelului de nemulțumire a colegilor nedreptățiți ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 şi 43/2016 a condus la grevă generală în unităţile sanitare din România”, a transmis SANITAS, într-un comunicat de presă.

Astfel, luni, 31 octombrie este ziua în care angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială arată guvernanţilor acestei ţări că nu mai suportă umilinţa şi indiferent de gradul profesional sunt uniţi şi hotărâţi să îşi recâştige drepturile şi demnitatea.

„Ne cerem scuze anticipat faţă de toţi pacienții care într-un fel sau altul vor fi afectați de acțiunile noastre şi facem apel la fiecare dintre aceștia să aibă răbdare şi înțelegere faţă de colegii noştri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat. Menţionăm că 1/3 dintre angajați va asigura continuitatea actului medical, iar urgenţele vor fi rezolvate”, conform sindicaliştilor.

Greva SANITAS vine și pe fondul nemulțumirii angajaților pentru faptul că, deși ministrul sănătății nu a făcut nicio investiție în îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților din sănătate, se returnează, în aceste zile, de la Minister către bugetul de stat, aproape două sute de milioane de euro. Pe de altă parte, efortul bugetar pentru majorările cerute de sindicat se ridică la maxim cinci milioane de lei.

Liderul SANITAS Giurgiu, Aurelia Grosu, ne-a declarat, telefonic:

„Nu ne-am dorit niciunul să se ajungă aici. Avem promisiuni că, în ședința de plen a Parlamentului de mâine (n.r. marți, 1 noiembrie), va fi aprobată modificarea legii salarizării, iar doleanțele noastre vor fi rezolvate. Rămâne să vedem decizia pe care o vom lua după ședințele de comisii de astăzi, de la ora 16, ședințe la care vor participa și reprezentanți ai noștri. În funcție de răspunsurile pe care le vom primi astăzi, respectiv mâine, vom lua decizia de a continua sau stopa acțiunile de protest”, a declarat Aurelia Grosu.

Și angajații Spitalului Județean de Urgență Giurgiu sunt în grevă astăzi, începând cu ora 7,00, timp de două ore pichetând intrarea în Spital, după care toate cadrele medicale s-au retras pe secții, unde se continuă greva. Cu toate acestea, se asigură urgențele și cota de o treime din activitate.

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Sanatate