Politica

Mirela Delea acuză Guvernul că habar n-are ce se va întâmpla cu școala și elevii în noul an școlar

Mirela Delea, purtător de cuvânt al PSD Giurgiu dar și fost inspector școlar general a abordat, în conferința de presă de astăzi, modul în care Guvernul PNL a abordat criza produsă în sistemul de învățământ de epidemia de Covid -19:

” Este o confuzie totală în Guvern. Nimeni nu e capabil să își asume și să comunice clar ce se întâmplă cu școala și elevii în noul an școlar
Iniţial, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a spus că şcoala va începe cu toţi copiii în şcoală.
Ministrul Învățământului, Anisie spunea că se va continua on line, cu toţi elevii acasă.
Tătaru a revenit şi a spus că, probabil, copiii vor învăţa în schimburi, o treime la şcoală, două treimi on line.
Declarațiile publice contradictorii ale membrilor guvernului Orban aruncă într-o gravă incertitudine atât părinții, copiii, cât și conducerile unităților școlare, care așteaptă decizii clare, pentru a ști ce au de făcut.
Dacă Guvernul este incapabil să găsească o soluție optimă și acceptată de toată lumea, ar putea să ia exemplu de la modul în care celelalte țări europene au soluționat problemele legate de începerea anului școlar. Dar nici măcar asta nu fac!
La fel ca în cazul măștilor pentru persoanele defavorizate, tabletele pentru elevii fără posibilități nu au fost achiziționate și distribuite nici până acum, deși guvernul Orban se lăuda c-o va face încă din luna mai.
Așteptăm să vedem ce se întâmplă dar mă tem că aceeași situație o vom regăsi și peste o lună.
Pot să îi anunț însă că, prin deciziile pe care le iau, privează de dreptul la învățamânt 250.000 de copii, copii care nu au acces la educația on line.
Pentru toate aceste gafe nu le putem spune decât atât: Treziți-vă, guvernanți! Prin ceea ce faceți, blocați sistemul de învățământ și asta nu pentru acum, ci pentru o perioadă mare de timp.
Măsurile acestea luate acum afectează, atât din punct de vedere psihologic cât și al performanței, generații întregi”,  declarat Mirela Delea.

What's your reaction?

Excited
1
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica