Politica

Niciun județ din țară nu mai are bani pentru plata salariilor la DGASPC

”GUVERNUL TREBUIE SĂ ALOCE BANI PENTRU ANGAJAȚII DGASPC DIN TOATE JUDEȚELE”, este mesajul transmis pe pagina sa de facebook de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Acesta trage un semnal de alarmă cu privire la necesitatea unei rectificări bugetare urgente care să acopere aceste cheltuieli.

”Niciun județ din țară nu are la momentul actual bani pentru finanțarea sistemului de asistență socială și asta, pentru că Guvernul care ar fi trebuit să aloce fondurile necesare, s-a făcut că plouă și a pasat responsabilitatea către autoritățile județene.

Concluzia reiese din informațiile furnizate de fiecare Consiliu Județean din țară către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, indiferent de culoarea politică a președinților. Peste 875 milioane lei este suma necesară acoperirii cheltuielilor necesare finanțării salariilor DGASPC, centrelor rezidențiale pentru persoanele adulte cu handicap și a căminelor pentru persoane vârstnice, până la sfârșitul anului.

Am atras atenția încă de lunile trecute cu privire la acest aspect și din păcate, Guvernul PNL nu a înțeles până acum necesitatea alocării sumelor, fără să se gândească la faptul că oamenii au nevoie de salarii. În cadrul întâlnirii de vineri, la care am participat la Guvern, împreună cu alți șase colegi, președinți de Consilii Județene din țară, a fost nevoie să-i explicăm ministrului Cîțu de-a fir a păr cum funcționează sistemul de protecție socială și care sunt sumele pe care trebuie să le asigure, pe de o parte, unitățile administrativ teritoriale, iar pe de altă parte, Guvernul.

Am încredere că ne-am făcut înțeleși și mă bazez pe faptul că în cel de-al 12-lea ceas, Guvernul va aloca fondurile necesare la rectificarea bugetară pe care o așteptăm cu toții, pentru ca angajații DGASPC să-și primească salariile!”, a scris Aladin Georgescu.

Acesta a facut publica și lista sumelor necesare fiecărui județ:

Așadar, problema nu este numai la Giurgiu și în câteva județe, așa cum încearcă PNL să dea vina pe fosta conducere a Consiliului Județean și, în special, pe Marian Mina pentru că era convenabil din punct de vedere electoral.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica