AdministratieSocial

Nicolae Barbu: „E păcat că, pentru cinci voturi, unii se folosesc de oamenii cu probleme!”

A devenit un fel joc cu nervii tuturor problema indemnizațiilor pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități. Mai mult, anumite personaje politice au mers până acolo încât folosesc necazurile acestor oameni ca „monedă de schimb” pentru voturi.

„Să iei oamenii cu probleme, să îi aduci în fața primăriei, e jenant. Mai cu seamă că, ori de câte ori am avut ocazia, am spus clar cum se va proceda cu plățile restanțelor la salarii și indemnizații. Chiar mă întreb, de ce acum, după alegeri, nu mai avem parte de asemenea discuții? Revin și repet că, de ceva timp, aștept acea rectificare. Mai mult, ca să nu se interpreteze în niciun fel, că s-ar vrea „pomeni electorale”, nu s-a aprobat rectificarea cu pricina până după alegeri. După cum ați văzut, în prima ședință de după alegeri am aprobat aceste indemnizații, luni am primit avizul de legalitate de la Prefectură, marți și miercuri s-au făcut viramentele către Direcția de Asistență Socială, urmând ca, începând de joi, să înceapă să își primească oamenii drepturile”, a precizat, în cadrul conferinței de presă, primarul Nicolae Barbu.

Cu aceste sume, se achită restanța lunii august, precum și integral luna septembrie.

Pe de altă parte, primarul municipiului a mai precizat că, în perioada următoare, de la Guvern vor fi virate și sumele care reprezintă diferențele de cotă, circa cinci miliarde de lei vechi, care vor acoperi plata pentru luna octombrie, urmând ca, pentru luna noimebrie, Primăria să achite, din fonduri proprii, indemnizațiile însoțitorilor persoanelor cu dizabilități.

„Este jenant că se iau oamenii cu probleme și se bagă „la înaintare” pentru niște orgolii politice”, a încheiat primarul municipiului.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.