Politica

PE MÂNA CUI MERGE CRIN ANTONESCU?

Probabil că mulţi au rămas surprinşi de reacţiile iritate, violente chiar, din ultima vreme ale lui Crin Antonescu la adresa partenerilor de guvernare, sau chiar ale celor din propriul partid.  Se pare că sursa acestor schimbări este noul său  consultantul  politic, nimeni altul decât Cosmin Guşă, un personaj care pare să se muleze perfect pe accesele, din ce în ce mai colerice, ale liderului liberal.

Schimbarea de strategie este limpede : PNL se cere scos de la guvernare ca să poată poza în victimă a PSD –ului ticăloşit. Iar toată această strategie nu are decât scopul de a-i asigura lui Antonescu o campanie  electorală din opoziţie şi chiar mai mult, compătimit public.

Surprinzător este faptul că Antonescu, presupusul beneficiar al acestei strategii, ignoră, senin, efectele: PNL va ieşi de la guvernare, PSD îşi va consolida o majoritate confortabilă şi va continua să guverneze. Dar cel care va câştiga cu adevărat este preşedintele Băsescu . Iar ce vrea Băsescu, ştie toată lumea : spargerea USL şi crearea de culoar pentru propriul partid, proaspăt vopsit în culori noi.

Dar cel mai grav efect al atitudinii lui Antonescu  este uriaşul val de nemulţumire ce se va declanşa în rândul  electoratului USL şi care se va simţi trădat în aşteptările sale de a vedea un Traian Băsescu pedepsit pentru tot răul făcut acestui popor.

De fapt, toate acţiunile din ultima vreme ale liderului liberal (ameninţarea cu ruperea USL, eliberarea din funcţie a unor miniştrii, sugerarea demisiei ministrului muncii) par să anunţe o înţelegere ocultă Antonescu –Băsescu , dirijată de noul consilier.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica