Politica

Pentru că nu îndrăznește să se atingă de pensiile speciale, Guvernul taie din ajutoarele sociale 

Una dintre primele măsuri anunțate de noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, este aceea a verificării ajutoarelor sociale.

”Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratelor Teritoriale de Muncă și Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Împreună cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România, am discutat astăzi despre obiectivele acestei campanii și despre modul de lucru”, spune noua ministresă a muncii.

Foarte bine, trebuia mai demult o astfel de măsură dar, la pachet cu tăierile de bani, ar trebui trași la răspundere și cei care au permis acest lucru: funcționari corupți, medici complici, edili indolenți, toți cei care au permis să se ajungă aici.

Dar, pe lângă acești amărâți care încasează ilegal niște venituri, mai există o categorie de cetățeni, de data asta privilegiată, care la fel încasează imoral niște venituri: beneficiarii de pensii speciale și împotriva cărora guvernanții se feresc să se asmută.

Păi, să vedem: 167.000 de asistați social primesc 44 de milioane de lei într-o lună.

9463 de magistrați încasează pensii speciale de 76 de milioane de lei pe lună, și nu doar magistrații sunt beneficiari de pensii speciale, ci alte categorii profesionale pentru care însă nu am un calcul.

Ca să ne lămurim, în cazul acestor pensii nu cuantumul lor este revoltător, deși sunt sume imense comparativ cu pensia medie, ci faptul că respectivii primesc mai mult decât cotizează, ceea ce nu se întâmplă cu categoriile sociale…normale, unde pensia se calculează în funcție de vârstă și stagiul de cotizare.

Mai trebuie pus că, în cazul acestor pensii, cel mai mare procent este suportat din bugetul de stat și doar o diferență mult mai mică din cel al asigurărilor sociale (la care s-a cotizat).

Tema tăierii pensiilor specile a fost fluturată de toate partidele, în toate campaniile electorale dar numai atât! După alegeri s-a așternut tăcerea și nu s-a întâmplat nimic. O mână de oameni, lucrători favorizați de legi speciale, continuă să încaseze sume enorme drept pensii, în timp ce marea masă a pensionarilor care au muncit o viață ajung în situația unoe asistați social.

Așa că, s-o lăsăm mai moale, doamna Turcan, cu ajutoarele sociale, că nu aici e marea problemă, și să mergem la pensiile speciale

M.B

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica