Cultura

Prima zi a Târgului de Carte organizat de Biblioteca Județeană ”I.A Bassarabescu” (galerie foto)

Astăzi, la sediul Bibliotecii Județene  din Str. Ștefan cel Mare a fost inaugurată cea de-a IV-a ediție a Târgului de Carte, manifestare culturală ce are ca scop prezentarea ultimelor apariții editate de nouă prestigioase edituri, apariții semnate autori giurgiuveni.

Cuvântul de deschidere l-a avut directoarea bibliotecii, Daniela Bardan:

” Deschidem astăzi, cea de-a patra ediție a Târgului de Carte, cu  tematică enciclopedică organizat de Biblioteca Județeană ”I. A Bassarabescu”, în parteneriat cu  Asociația ”Inner Wheel”, cu Direcția Județeană de Cultură dar și cu Penitenciarul Giurgiu. 

Este o ediție importantă deoarece biblioteca noastră urcă pe podiumul național al bibliotecilor județene pentru că suntem printre cele trei biblioteci din țară care, cu resurse proprii, organizează aceste târguri de carte, față de altele care au primit sprijin din partea autorităților locale sau a diverse instituții. 

Astăzi, vă veți putea întâlni cu scriitori din toate generațiile, veți putea achiziționa titluri recent apărute, publicate de nouă edituri prezente astăzi, aici”.

În cadrul evenimentului de astăzi editurile Zorio și Amurg Sentimental au lansat cărțile mai multor autori giurgiuveni cunoscuți, precum Petre Crăciun, Ion Machidon, Gabriela Machidon, Dunia Pălăngeanu, Andreea Tudor și Petronela Toma.

Târgul de Crte va continua și mâine, 25 septembrie de la ora 10.30 cu lansarea a două volume ale scriitoarei Simona Tănăsescu, apărute la editura Velvet Story, dar și cu o conferință susținută de actorul, regizorul și eseistul Dan Puric.

Tot în cadrul evenimentului de mâine, va avea loc  și premierea câștigătorilor concursului de poezie, eseu și povestire -”Județul Giurgiu în viziunea tinerilor: tradiții, obiceiuri, atracții turistice” – organizat de Biblioteca Județeană ”I.A. Bassarabescu” în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Giurgiu.

 

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Cultura