Politica

Marian Mina îl pune la punct pe ”strategul” Vasile Dâncu: ”Organizațiile din sud au știut să performeze și să adauge plus valoare partidului”

 

Președintele Marian Mina a avut o reacție extrem de dură la adresa lui Vasile Dâncu după ce acesta a făcut unele afirmații legate de activitatea organizațiilor din sudul țării.

Acesta declarase că: „În acest moment Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România”.

Replica liderului de la Giurgiu a venit imediat, pe o rețea de socializare:

”Am citit cu surprindere în media de ieri judecățile de valoare cu pretenții elitiste al domnului Vasile Dâncu, ardelean de origine, sociolog de profesie și intelectual public prin bunăvoința presei. În calitatea mea de politician relativ tânăr, care crede în valorile social-democrate moderne și susține cu hotărâre că șansa de dezvoltare a României este cu PSD la putere, îi transmit domnului Dâncu următoarele:

-Atât Moldova, cât și Transilvania au fost reprezentate în permanență în structurile de conducere ale partidului și chiar a existat o filosofie a partidului de politici echivalente în reprezentarea tuturor regiunilor istorice.

-Dacă ne uităm cu atenție, inclusiv la nivel de miniștri, secretari de stat, șefi de agenții, Transilvania și Moldova, dar mai ales Transilvania, au avut pe perioada guvernărilor PSD din ultima vreme poziții ocupate, care, meritocratic vorbind, nu justificau rezultatele obținute la alegeri. Este evident faptul că pentru unii lideri din vestul țării conceptul de meritocrație este unul legat, mai degrabă, strict de individ și nu de performanțele organizaționale.

-Mă tem că sintagma pe care domnul Dâncu o folosește, aceea de „cultură organizațională” a PSD este una golită de conținut sau, mai precis, improprie și nespecifică organizației noastre. În naivitatea mea, am crezut și cred în continuare că acest concept de cultură organizațională incumba din perspectiva social- democrată, valorile toleranței, respectului reciproc, întrajutorării colegiale, performanței politice și mai ales a loialității față de partid. Mă tem că toate aceste lucruri îi sunt străine domnului Dâncu și că singura sa dorință este de a acapara, inclusiv cu ajutor extern, puterea în partid. Totodată, cred că un partid sau un politician este respectat dacă performează electoral și politic.

Organizațiile de mai la sud de Carpați au dovedit, și nu o dată, că știu să performeze și să adauge plus valoare PSD. De aceea, consider că domnul Vasile Dâncu, prin afirmațiile sale, nu numai că a produs stupefacție membrilor și prejudiciu de imagine partidului, dar a și lăsat impresia unei conduite dominate de intoleranță, gândire nedemocratică și discriminare regională.

În încheiere, ținând cont de aceste lucruri, solicit domnului Dâncu scuzele sale publice față de jignirile aduse organizațiilor PSD din sudul țării!

P.S. Sunt total în asentimentul domnului Mihai Tudose, îl propun pe domnul Vasile Dâncu să candideze la funcția de primar al orașului Cluj-Napoca, asta pentru că a venit vremea aducerii în echilibru a drepturilor și obligațiilor domnului Dâncu, în raport cu PSD”, a scris, pe pagina sa de facebook, liderul social democrat de la Giurgiu.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica