Politica

Politică, amenințări și aranjamente în învățământul giurgiuvean

Ofensiva sălbatică dusă de PNL pentru înscăunarea oamenilor de partid în funcții cheie nu ocolește nici județul Giurgiu iar pentru asta nimic nu e prea puțin: amenințări, șantaje, presiuni.

Am vorbit aici despre presiunile pe care prefectul de Giurgiu le-a făcut pentru schimbarea managerului de la Spitalul Județean unul dintre puținii directori rămași neschimbați de foamea penelistă de funcții.

Profitându-se de starea de urgență, care permitea demiteri pe loc, rând pe rând, instituțiile au căzut sub stăpânirea galbenă.

Nici învățământul n-a scăpat, conducerea Inspectoratului Școlar fiind printre primele pe care PNL-ul le-a vrut în Giurgiu.

Acum se duce o ofensivă împotriva directorilor de școli pentru a fi schimbați și înlocuiți cu persoane agreate de partid. Acolo unde se poate, se fac destituiri direct. Acolo unde nu este posibil așa ceva se trece la amenințări și presiuni până respectivii își depun singuri demisiile.

Se pare că,  în spatele tuturor acestor acțiuni s-ar afla veșnicul Dan Păsat care, după ce i-a terorizat ani de zile pe cei din Ogrezeni, și-a stabilit aum cartierul general la Bucșani la a cărei primărie vrea să candideze.

După ce a ”ocupat” primăria, cu concursul câtorva consilieri locali vânduți, acum vrea să pună mâna și pe școală.

Susținut de directoarea  școlii din Cartojani, Romica Marin, cu pile bune la inspectoratul școlar pe linie de partid, Păsat ar fi descins direct la inspectorat cerând postul de director al școlii din Bucșani pentru un protejat de-ai săi.

Mai multe cadre didactice din nordul județului se arată revoltate de atitudinea acestei doamne Marin care, spun ei, îi șicanează și-i amenință cu excluderea din proiecte în care dumneaei este coordonator sau membru.

Principalul atu pe care doamna în cauză se pare că îl are este apropierea de fostul inspector general adjunct, Virginia Rențea, actualmente consilier al ministrului Educației și prin care speră să ocupe vreo funcție prin același minister.

Dacă toată această frăsuială și luptă ar fi în interesul elevilor și învățământului ar fi de înțeles. Dar totul nu este decât politică dusă până la coada de mătură din școală, timp irosit din cel care ar trebui dedicat elevilor. Și ne mai mirăm că suntem unde suntem!

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
1

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica